Rosenqvist bekræftet hos MSR

Meyer Shank Racing har deres kører lineup for 2024 på plads i NTT IndyCar Series.

Felix Rosenqvist skifter til holdet med de lyserøde biler, hvor han har skrevet under på en flerårig kontrakt.

Svenskeren bliver holdkammerat med halv-svenske Tom Blomqvist. De to har konkurreret imod hinanden i juniorkategorierne i Europa, og nu er de endelig at finde i samme serie igen.

Rosenqvist startede i Indycar i 2019, hvor han kom til Chip Ganassi Racing. Han kørte to sæsoner for holdet, inden han skiftede til Arrow McLaren SP – det som nu hedder Arrow McLaren. Han blev hentet til serien, da CGR manglede en ny, ung kører, som de håbede på, ville bidrage til en masse succes ved siden af Scott Dixon. Den succes udeblev, med kun en enkelt sejr på to sæsoner for holdet, som ellers er vandt til at vinde igen og igen hvad angår både løb og mesterskaber. Det blev kun understreget af at hans afløser, Alex Palou, vandt det allerførste løb for holdet, og vandt mesterskabet i selvsamme debutsæson. Rosenqvist har ikke føjet flere sejre til sit CV, men har i alt været på podiet 8 gange, i 78 løbsstarter.

Felix Rosenqvist
Photo: Meyer Shank Racing

Dermed siger holdet farvel til Simon Pagenaud, som desværre ikke nåede at blive frisk igen, efter hans voldsomme rulletur i træningen på Mid-Ohio Sports Car Course i juli måned, hvilket gav ham en kraftig hjernerystelse, som han endnu ikke er kommet sig over. Fremtiden for Pagenaud i Indycar er ukendt.

Holdet stiller med en 3. bil til Indianapolis 500 2024, hvor Helio Castroneves, den nuværende kører af holdets #06 skal forsøge at hente sin 5. sejr i det prestigefulde løb. Castroneves er også blevet medejer af holdet, plus han skal arbejde i en funktion som driver coach og ambassadør, ligesom man ser med Tony Kanaan hos Arrow McLaren, Dario Franchitti hos Chip Ganassi Racing, og Rick Mears hos Team Penske.

Finalen i NTT IndyCar Series 2023 køres denne weekend på WeatherTech Raceway Laguna Seca i Californien.

Relaterede nyheder